Tips & Råd

Hur man väljer halsband?

Hur man väljer halsband

Hur man väljer halsband?

Hur man väljer halsband ger vi tips på vad man bör tänka på när man väljer halsbande. Det perfekta halsbandet kan verkligen koppla ihop vilka kläder som helst och vara fokuspunkten för din kropp. Det första steget är att lära sig var olika halsbandslängder faller på kroppen. Detta hjälper dig att välja vilken kedjelängd du önskar.

Faktorer att tänka på

När du väljer rätt kedjelängd för ditt halsband är det viktigt att tänka på drag som din hals, höjd, kroppstyp och ansiktsform.

Halsstorlek

Om möjligt, ta dig tid att mäta din hals innan du köper något halsband. Det enklaste sättet att mäta din hals är att försiktigt ta ett mjukt måttband och linda det runt halsen. Oavsett vilken nackmätning du väljer, lägg till 5 cm till ditt mått  och detta är en bekväm längd för halsbands typer som sitter nära halsen. För hängande halsband kan du lägga till 10 cm. Halsband som sitter tätt på halsen fungerar bäst för personer med långa nackar.

Längd

Din längd är en annan faktor att tänka på när du väljer den perfekta halsbandskedjan för att smickra din kroppstyp. Ett långt halsband tenderar att överväldiga korta kroppstyper, så för korta personer rekommenderas kortare halsband. Längre halsband ser bäst ut på långa personer eftersom de accentuerar en lång kropp.

Kroppstyp

När det gäller halsband, kom ihåg att människors ögon kommer att stanna vid den punkt där ditt halsband slutar, så om du inte vill att de ska se en viss del undvik halsband som slutar där. För kvinnor med mindre byster skulle en lång tunn kedja eller långa kedjor passa bra. Halsband som sitter under bystlinjen kan undvikas av kvinnor med full figur eftersom detta halsband inte kommer att hänga ordentligt. Prova istället ett halsband som sitter något högre på kroppen. Ett långt halsband som slutar i midjan markerar midjan.

Ansiktsform

Ett annat syfte med halsband bortsett från att vara en accessoar är att det faktiskt hjälper till att rama in ditt ansikte. Precis som med kroppstypen så kan ett halsband hjälpa dig att framhäva dina starkaste ansiktsdrag och förändra hur ditt ansikte uppfattas av andra.

De med ovala ansikten kan dra nytta av valfritt halsband eftersom de kan bära nästan vilken form, längd eller typ av halsband som helst.

För dem med ett långformat ansikte som kanske vill bredda och mjuka ansiktsformen, bör bära kortare halsband. Korta, runda halsband passar då utmärkt.

Hjärtformade ansikten ser bra ut med korta halsband eftersom de skapar en illusion av fullhet och balanserar en smal haka. Hoppas att denna guide kan vara till hjälp när du köper ditt nästa halsband. Dessa tips är endast rekommendationer och självklart är det viktigaste att du trivs med ditt halsband och att du känner dig snygg i det oavsett vad andra tycker.

På silvea.se betalar du tryggt och säkert med Klarna och njuter av snabb och spårbar leverans med Postnord.

Silvea.se orginal artikel. Kopiering eller omläggning utan tillstånd är inte tillåtet.

Relaterade produkter

See alla halsband

Du har läst artikeln, Hur man väljer halsband. Hoppas du har fått några bra tips.