Sterling silver 925: vad är det och hur tar man hand om det?
sterling silver 925

Innehållsförteckning:

1. Vad är sterling silver

2. Hur tar man hand om sterling silver

3. Silverpläterade smycken och varför silvea.se inte säljer dem

4. Hur rengör man silverpläterade smycken

Sterling silver 925: vad är det och hur man tar hand om det

Alla silver smycken som silver ringar, silver halsband, silver örhängen och silver armband som säljs på silvea.se är gjorda av 925 Sterling silver. Vad är då sterling silver 925? I denna artikel går förklarar vi vad det är och hur man bäst tar hand om ett smycke gjort av sterling silver.

Sterling silver 925 är en legering som består av 92,5% silver och den återstående delen är koppar. Detta är anledningen till att sterling silver populärt kallas “925 Sterling Silver” eller bara 925 Silver. Silver måste kombineras med andra metaller eftersom det är mycket svårt att göra bra design med bara rent silver, vilket är mjukt och formbart.

Lite hårdhet måste införas genom att tillsätta andra metaller som koppar eller mässing. Det är därför juvelerare kan göra invecklade och komplexa mönster med 925 sterlingsilver.

Rent silver är inte mottagligt för missfärgning i en ren syre miljö. Den koppar som finns i 925 sterlingsilver kan emellertid reagera på ozon och svavelväte i luften och få sterlingsilver att missfärgas. Parfymer, hårspray och kraftig svettning kan också orsaka en snabbare missfärgning.

Du kommer inte att kunna 100% förhindra att missfärgning bildas, men det finns några sätt du kan försena bildandet av fläckar avsevärt.

Hur man tar hand om sterling silver 925 smycken

Det bästa sättet är att bära dina smycken i sterlingsilver ofta. Oljorna i din hud kommer att “rengöra” sterlingsilveret varje gång du bär det.

Ett annat sätt att fördröja missfärgning är att förvara sterlingsilver i en lufttät behållare, helst med en antimissfärgningssremsa (ett speciellt formulerat material som absorberar fukt). Antimissfärgningssremsor finns på Amazon och i många butiker.

Även om det kanske inte ser vackert ut, är plastfickor som kan förslutas den bästa behållaren att använda för att förvara dina smycken. En smyckeskrin med tättslutande lock är också ett bra alternativ.

Ett bra sätt att rengöra smuts av silver är med diskmedel. Forma ett lödder med händerna och gnid av smutsen av ditt silver.

Silver pläterade smycken och varför silvea.se inte säljer dem

Silverpläterade föremål är gjorda av en tunn beläggning av rent silver över andra metaller. När beläggningen av silver eller skrapas av avslöjas basmetallen under.

Alla silverpläterade smycken kommer att skadas någon gång, eftersom kemikalierna från dagligt slitage och det exponerade lagret av silver reagerar med luft vilket leder till ändrar färg.

Det är av dessa anledningar silvea.se inte säljer smycken med silverplätering.

Hur man rengör silverpläterade smycken

Även om vi på silvea.se inte säljer silverpläterade smycken så går vi här igenom hur du bäst rengör ett sådant smycke ifall du redan har ett.

Silverpläterade smycken har ett tunt lager silver som täcker en oädel metall, ofta mässing. Eftersom beläggningen är tunn på basen måste rengöringen vara noggrann men fullständig för att hålla ett föremåls glans.

Det bästa sättet att rengöra silverpläterade smycken:

Täck insidan av en skål med aluminiumfolie.

Häll 1 msk. bakpulver och 1 msk. salt i en skål.

Fyll skålen halvfullt med varmt vatten.

Rör om innehållet i skålen för att blanda dem.

Sänk ner de silverpläterade smyckena i lösningen.

Vänta 10 minuter innan du tar bort smyckena.

Skölj smyckena och torka av dem med en luddfri trasa.

Tack för att du läste denna artikeln, hoppas att du har fått några bra tips och känner att du vet lite mer om vad sterling silver är och hur man rengör det.

På silvea.se hittar du ett stort urval av smycken i sterling silver som armband, halsband, ringar och örhängen till fantastiskt låga priser.

Relaterad produkter

Dela:

TOP

X